keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Oikein valittu sähkösopimus säästää rahaa

Muuton yhteydessä on tehtävä uusi sähkösopimus. Samalla on hyvä kilpailuttaa sähkösopimus, sillä kilpailutus saattaa säästää vuodessa sievoisen summan rahaa.

Aina kun muutat, täytyy sinun yleensä tehdä uusi sähkösopimus. Sähköyhtiö ei siis siirrä vanhaa sopimusta uuteen osoitteeseen.

Pyydä tarjous useilta sähköyhtiöiltä

Siksi sinun kannattaa samalla vaivalla pyytää sähkötarjouksia myös muilta, vanhan sähköntoimittajasi kanssa kilpalevilta sähköyhtiöiltä. Usein sähkön kilpailutus säästää usein merkittävästi rahaa!

Sähkön kilpailutus tuo yleensä vähintään kymmenien eurojen suuruisen säästön vuodessa. Sähkölämmitteisessä talossa asuvan säästö voi olla huomattavasti suurempi: jopa satojen eurojen säästöt ovat helposti ulottuvillasi.

Siksi sähkön hintavertailu kannattaa!

Kaikki sähkösopimukset eivät tietenkään ole samanlaisia, ja todennäköisesti olet kiinnostunut myös muista näkökulmista kuin pelkästä hinnasta.

Hinnan lisäksi voit valita sopimuksen

  • sen keston perusteella
  • sähkön tuotantotavan perusteella
  • kiinteän tai vaihtuvahintaisen sopimuksen.

Usein sähkösopimus tehdään aluksi määräaikaiseksi, mutta se jatkuu esimerkiksi kahden vuoden jälkeen jatkuvana sopimuksena.

Entäs ympäristö?


Samalla kun kilpailutat sähkön, kannattaa sinun miettiä myös ympäristön etua. Tavallisen sekasähkön lisäksi voit halutessasi ostaa energiayhtiöltä

  • vesisähköä
  • tuulisähköä
  • ydinsähköä

Useimmat energiayhtiöt myyvät nykyään kuluttajille erityistä vihreää sähköä, jonka hinta ei välttämättä ole juuri tavallista sähköä kalliimpaa.

Se jää sitten itse kunkin mietittäväksi, onko esimerkiksi koskia patoamalla aikaansaatu vesivoima loppujen lopuksi vaikkapa ydinvoimaa puhtaampi ja vihreämpi vaihtoehto.

Markkinat avattiin kilpailulle


Onneksi monet sähköyhtiöt antavat nykyään kuluttajan tehdä valinnan omien mieltymystensä mukaan. Näinhän asia ei ole ollut pitkään: parikymmentä vuotta sitten meidän piti ostaa sähköä paikalliselta sähkölaitokselta, emmekä voineet käytännössä vaikuttaa sähkön tuotantoprosessiin.

Vasta kun sähkömarkkinat avattiin kilpailulle, aukesi kuluttajille mahdollisuus säästää sähkömenoissa muutenkin kuin omaa kulutusta vähentämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti