maanantai 26. joulukuuta 2011

Ullakkoremontti tuo lisätilaa rintamamiestaloon

Rintamamiestalot rakennettiin aikanaan puolitoistakerroksisiksi tyyppitaloiksi. Tällöin ullakkokerros jätettiin usein kylmäksi -- senhän saattoi rakentaa asuinkäyttöön kelpaavaksi myös jälkikäteen.

Usein laajentaminen jäi odottamaan parempaa aikaa. Nykysuomalaiset odottavat kodeiltaan aikaisempaa suurempaa neliömäärää, ja sen vuoksi rintamamiestalojen kylmätiloja otetaan viimeistään nykyään asuinkäyttöön.

Viime vuosina tätä on myös tuettu kotitalosvähennyksen avulla. Kotitalousvähennykset tekevät juuri tämänkaltaisista pienistä remonteista ja laajennustöistä työn teettäjälle edullisempia.

Kotitalousvähennyksen avulla tuli mahdolliseksi palkata töihin myös ammattilaisia -- silloin myös peukalo keskellä kämmentä rintamamiestaloon muuttanut uudisasukas saattaa saada asuntoonsa kipeästi kaipaamiaan lisäneliöitä.


Ullakkoremontti alkaa purkutöillä


Kaikkien remonttien tavoin rintamamiestalon ullakkoremontti alkaa purkutöillä. Silloin remontoijan tärkeimpiä työvälineitä ovat sorkkarauta, vasara, sähkösaha, hengityssuojat ja jätesäkit.

Remontissa hyvät työkalut ovat aina tarpeen. Valitettavasti ne myös maksavat selvää käteistä -- halpahallin kertakäyttöisillä laitteilla ei kannata ryhtyä tämänkaltaiseen operaatioon. Silloin saa nimittäin pian käydä ostamassa toiset ja kunnolliset työkalut!

Eristäminen tekee tilat lämpimäksi


Kylmätilojen muuttaminen asuinkäyttöön vaatii aina eristämistä. Hyvin eristetty talo on sekä energiaatehokas että mukava asua -- sen vuoksi eristämiseen kannattaa uhrata sekä harkintaa että rahaa.


Vanhan omakotitalon eristäminen väärin aiheuttaa helposti kosteusongelmien riskin. Sen vuoksi eristämisen suunnittelu on hyvä antaa suosiolla ammattilaisen tehtäväksi. Se saattaa säästää pitkällä tähtäimellä huomattavasti rahaa, kun remontoija välttyy mahdollisesti vuosien kuluttua yllättäviltä kosteusvaurioilta ja homeongelmilta.

Toki eristäminen onnistuu myös itse taloaan remontoivalta, kunhan perehttyy huolella rakentajille kirjoitettuihin oppaisiin ja eristemateriaalien valmistajien asennusohjeisiin. Silloin välttyy ainakin ratkaisevaa laatua olevilta virheiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti